Русия: Въпрос на време е Донбас да си върне територията

Оръжията на Запада нямало да помогнат
30 юли 2022 08:49, Александър Попов
62
Русия: Въпрос на време е Донбас да си върне територията
Снимка: GettyImages

Заместник-постоянният представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски заяви, че Москва няма да се откаже от територията, която се стреми да освободи в Източна Украйна, и че оръжията с далечен обсег на действие, доставени от западните страни на Украйна, само ще увеличат "провокациите". На заседанието на Съвета за сигурност на ООН за ситуацията в Украйна, което се проведе в централата на ООН в Ню Йорк, Дмитрий Полянски заяви, че "украинските военновъздушни сили са атакували граждански обекти в страната му, а след това са направили провокация, като са се опитали да представят това като дело на руски войски".

"Руските въоръжени сили напълно освободиха територията на Луганската народна република. Народът на Донбас ще си върне контрола върху цялата територия на региона. Кога ще се случи, е само въпрос на време".

"Произведените в САЩ ракети HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) и MLRS (Multiple Launch Rocket System) удариха по-рано днес център за задържане край Еленовка в Донбас, убивайки над 50 украински военнопрестъпници, но тази тактика на сплашване само ще насърчи украинските войници да се предадат", заяви руският посланик.

Още по темата
"Сега, когато украинският режим започна да получава най-съвременни ракетни установки, които използва под ръководството и наблюдението на западни инструктори, се приближаваме към момента, в който западните държави са пряко въвлечени в конфликта", каза Полянски и добави, че те ще продължат да нанасят удари по оръжия, доставени на Киев, и по наемници, останали на украинска територия, като "легитимни военни цели".

Относно споразумението за зърнения коридор, постигнато в Истанбул и последвалото нападение срещу Одеса Полянски заяви: "На 26 юли Съвместният координационен център, съставен от представители на Украйна, Русия, Турция и ООН, започна работа за улесняване на безопасното транспортиране на зърно през украинските пристанища. Надяваме се, че споразуменията от Истанбул ще бъдат напълно приложени възможно най-скоро. В същото време разполагането на военни стоки и съоръжения в пристанището на Одеса едва ли може да допринесе за успешното изпълнение на споразумението за зърното. Ще продължим да унищожаваме такива товари и съоръжения, както направихме, когато унищожихме украински военен кораб и склад за противокорабни ракети Harpoon, доставени от САЩ. Нищо в подписаното от нас споразумение не ни пречи да постигнем целта си за разоръжаване на Украйна".

Руският посланик обвини западните държави в "лицемерие" и "създаване на регионален център за незаконен трафик на оръжие в самия център на Европа" и заяви, че оръжейната помощ за Украйна "не може да попречи на Русия да постигне целите си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
2
 
! Отговори
България преди 1 година
Русия воюва срещу НАТО и САЩ ! Така че всяка победа и всеки напредък на руската армия колкото и малък да е е много сладък! А *** смърка яко Бело прахче, останало още от хънтър Байдън! Ама като свърши, клоуна ще рухне и трябва американците да се отърват от него! Това е скоро да знаете!
51
2
 
2
 
! Отговори
Ааа, не! преди 1 година
До Три дни до Киев- Ама важното е че подобриха живота на народите от ЕС и запада. Нали?:)А Киев до сега не е бил цел за превземане. Просто заблудиха украинската войска за да може Русия да превземе моретата и свърже Крим с Донбас. И успяха. Но ако по-дребното джудже продължи се инати и шмърка....и Киев може да бъде поставен на тезгяха, скоро.
50
5
 
9
 
! Отговори
ПОЛОВИН ГОДИНА ВЕЧЕ преди 1 година
..РУСКА МЪКА И ГРУЗ-200....за азиатската *** в Украйна---ЩОТО ПУТИН , НЕ СМЕЕ ДА МООБИЛИЗИРА ХОРА ОТ ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ, ЗА ДА НЕ ЛЪСНЕ ИСТИНАТА И ПРОВАЛИТЕ!
49
0
 
4
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 1 година
До дядо йоцо гледа ДЕДО ЪОЦО ГЛЕДА , ИДЕ ЛИ баба ИЛИЙЦА , ПО ЖИЦАТА ! ТОЛКОЗ Е КЪОРАФФ БУДАЛАТА !
48
6
 
7
 
! Отговори
123-ТОиДИ преди 1 година
" ЗА РОДИНУ , ЗА СТАЛИНУ " - РЕЧЕ путин И .....СЕ ГРЪМНА !
47
2
 
3
 
! Отговори
ПУТИН КЛЕКНА преди 1 година
Байдън нареди война в Украйна...изпълних чинно
46
14
 
25
 
! Отговори
Да преговарят за мир преди 1 година
Украинската армия е в отстъпление, нищо не е спечелила. Ако сега Украйна преговаря за мир, ще загуби само Донбас и Луганск. Ако преговаря след месец-два, ще загуби и Харков, а след още месец - два може да загуби и Одеса. Но на Зеленски му дърпат конците от САЩ а САЩ искат те воюват до последният украинец.
45
13
 
20
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 48: Воюва вече половин година? Да, Луганска област е вече изчистена. Ако Русия воюваше в Украйна както САЩ, досега Киев отдавна да е сравнен със земята. Руската армия се стреми (доколкото е възможно) да пази мирното население. Изгорената земя е тактика на американската армия. За сравнение: Ракка в Сирия 2018. В края на август 2018, ООН излезе с изявление, критикуващо коалицията на САЩ. Хуманитарна мисия на ООН, заяви, че е шокирана степента на разрушение, което надминава всичко.
44
6
 
15
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До дядо йоцо гледа: "руснаците да направят автомобил и компютър" Е, това последното ако не беше го писал, щях да помисля че наистина си прогледнат. Имаш ли хал хабер как се постига точност на поражение от няколко метра за крилати ракрти, изстреляни от стотици километри. Без компютър? Незнанието не е аргумент.
43
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Великата" Русия, с нейната могучая армия, се мъчи вече 1/2 година да завоюва няколко украински села...представям си, ако реши да освобождава Киев или Одеса!
42
8
 
18
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Чакам да падне Донбас, Киев, Варшава, да се разпадне ЕС, да изгние капитализма, руснаците да направят автомобил и компютър.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както се вижда от снимката, голямо "освобождаване" пада там!!
40
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските въоръжени сили ще продължат да нанасят високоточни удари по оръжия, доставени на киевския режим и по колективнозападни инструктори, ръководители и наемници, воюващи на украинска територия, като "легитимни военни цели".
39
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: 41"Защо ВС на РФ не използват в бойните действия например обемно-детониращите бомби ОДАБ" Ами защото са още на хартия, картонени макети, или прототипи. Както беше с новия руски "космически кораб".Става за декор на научнофантастичен филм, нищо повече!
38
25
 
21
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
ХА! Украинската армия настъпва не само към Херсон, но и към Донбас, който впрочем никога не е бил напълно окупиран!Жертвите от страна на Русия (нарочно не казвам руснаци, защото те са малко) надхвърлиха 40 хиляди души!!! Ужасяваща цифра, в пъти повече от дългогодишната война на СССР в Афганистан, която беше причина за разпадането и всъщност. Горбачов нямаше никаква вина, той просто се случи тогава да бъде държавен глава...
37
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън разпореди война в Украйна...Путин изпълни немедленно...
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКТО Е КАЗАЛ ДЕДО МАРКС "КАПИТАЛЪТ СЕ РАЗВИВА НЕРАВНОМЕРНО,ПОРОДЕНО ОТ АНАРХИЯТА В ПРОИЗВОДСТВОТО", А ДЕДО ЛЕНИН (ДА ЗНАЙТЕ ЧЕ Е БЪЛГАРИН) ГО ДОПЪЛНИЛ "КАПИТАЛЪТ РАЖДА ИМПЕРИАЛ - СВЕТЪТ ВЕЧЕ МОЖЕ САМО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯН,А НЕ ЗАВОЮВАН". ТАКА ЧЕ ЗА КАКВО ПЛАЧЕТЕ. ЗАПИСАЛИ СТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА - "Частната собственост е неприкосновена." И ТАКА СВЕТЪТ СЕ ВЪРНА В БОЖИЕТО ЛОНО!!!
35
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 29 Сравни с оръдие от 80те. Личи си, че нямаш понятие от оръдие. Дори и тези оръдия имат предел за изстреляни снаряди. Стоманата на цевта е напрегната и има опрделен брой струлби. Тя също старее и този бързо. Напоследък, поради голям брой стрелби, се взривяват цевите на руските оръдие. това е проблем и то голям за тези произведини през 80-те години. Друг огромен проблем и хидравликата на оръдията. Много е капризно и сдава багажа. Същият проблем има при разконсервирането на техниката
34
13
 
5
 
! Отговори
ПУТИН КЛЕКНА преди 1 година
Байдън разпореди война в Украйна...изпълних нареждането му....
33
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните, долнопpoбни руски лъжи...